Turun talous tasapainotettava!

´


Koronaakin pahempi vitsaus Turulle on jo vuosikymmenien ajan täällä jyllännyt kuuluisa Turun Tauti! Kaupungin talous on ajettu niin ahtaalle, että mikäli ei aivan välittömästi puututa tuhlailevaan tapaan käyttää verorahoja ja ottaa holtittomasti lainaa niin kaupungin talous on ajautumassa karille

Turun taloudessa tulevina vuosina tulee painottaa panostusta infrastruktuuriin. Turun ei missään nimessä tule investoida velkarahaa raitiotien rakentamiseen tai elämyskeskuksen kaltaisiin hankkeisiin. Rahaa tarvitaan korjausvelan hoitamiseen. Homeiset koulut pitää remontoida tai rakentaa uudet. Vanhustenhuollon kapasiteetti pitää turvata. Riittävät päivähoitopaikat pitää turvata. Vesi- ja viemäriverkosto täytyy pitää toimivana. Mikäli musiikkitaloasiaan pystyy vielä puuttumaan niin ehdotan vanhan konserttitalon remontointia. Muussa tapauksessa se jää kaupungin käsiin käyttökelvottomana eikä se kelpaa ulkopuolisille ostajille sellaisenaan.

Maarian kirkkosillan uusimista tulee kiirehtiä. Kyseinen hanke on ollut vireillä jo lähes 10 vuoden ajan eikä mitään ole vielä tapahtunut.

Raitioteiden rakentamisen sijaan pitää kehittää jo nyt varsin toimivaa linja-autoliikennöintiä. Tulevaisuudessa tulee asteittain siirtyä sähkökäyttöisiin linja-autoihin. Linjalla 1 niillä on operoitu jo vuosia ja kokemukset ovat olleet hyviä. Linjan numero 13 on jatkossakin operoitava Parrantien ja Mullintien kautta. Sitä ei saa siirtää muualle.


Heikki Laaksonen

Heading